“Education is the kindling of a flame,
not the filling of a vessel."
Socrates

Vacature adviseur-onderzoeker (28-40 uur)

Universiteiten en hogescholen adviseren over de kwaliteitszorg van hun onderwijs

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het hoger onderwijs? Vind je het leuk opleidingen tegen het licht te houden, te adviseren en te rapporteren over mogelijke verbeteringen? Ben jij gesprekspartner voor opleidingsdirecteuren, decanen en College van Bestuur van hogescholen en universiteiten over het borgen en stimuleren van onderwijskwaliteit? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein team van enthousiaste, betrokken en zeer gedreven professionals. We richten ons op kwaliteitszorg in het hoger onderwijs in de brede zin. We adviseren opleidingen, faculteiten en universiteitsbesturen over kwaliteitszorgvraagstukken. We organiseren opleidingsaccreditaties, interne reviews, adviseren over het borgen en stimuleren van onderwijskwaliteit, brengen kwaliteitscultuur- en structuur in kaart en adviseren hoe dit verder ontwikkeld kan worden. We begeleiden nieuwe opleidingen door het uitvoeren van intern haalbaarheidsonderzoek, (markt)onderzoeken en het ondersteunen van aanvragen (macrodoelmatigheid, toets nieuwe opleiding). Daarnaast ontwikkelen we zelf instrumenten, zoals peer reviews en onderzoeken onder werkveld, alumni, docenten en studenten.

Wat ga je doen?

Als adviseur-onderzoeker bij Odion adviseer je universiteiten en hogescholen over kwaliteitszorg, begeleid je opleidingsaccreditaties, voer je beleidsonderzoek uit en schrijf je accreditatie-, onderzoeks- en adviesrapporten.

Je bent nauw betrokken bij de opdrachtgever en hebt je eigen projecten die je coördineert en waar je ook inhoudelijk het eerste aanspreekpunt voor bent. Als interim adviseur maak je soms tijdelijk deel uit van de kwaliteitszorg- of strategieafdeling van een universiteit of hogeschool, altijd vanuit je Odion-thuisbasis. 

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die doortastend, initiatiefrijk, scherp en flexibel is, houdt van schrijven en gedreven is om een bijdrage te leveren aan goed hoger onderwijs.

 • Je hebt een afgeronde universitaire masteropleiding en ruime ervaring als onderzoeker en/of adviseur, bij voorkeur in het hoger onderwijs
 • Je hebt ervaring met projectmanagement, beleidsonderzoek en/of audits en hebt bewezen dat je meerdere complexe projecten naast elkaar kunt organiseren
 • Je bent een teamspeler, je vindt het leuk om te werken in een klein team en draagt graag bij aan een fijne sfeer op de werkvloer 
 • Je bent nieuwsgierig en ondernemend en vindt het leuk om nieuwe ideeën uit te werken
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kan goed conceptueel denken
 • Je kunt vragen van een opdrachtgever vertalen naar een advies- of onderzoekstraject
 • Je kunt jezelf goed verwoorden en schrijft vloeiend en bondig het Nederlands en Engels

Wat bieden wij?

Je krijgt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je loopbaan vorm te geven, waaronder de mogelijkheid om trainingen te volgen. We bieden je veel vertrouwen én collegiale support. Je bent vanaf de eerste dag direct onderdeel van het Odion-team, waarbij we samen net die extra meter lopen voor de opdrachtgever. We lunchen samen, hebben thematische bijeenkomsten waarin we kennis uitwisselen, staan altijd voor elkaar klaar, hebben een fijne collegiale sfeer en delen bovenal een passie voor goed hoger onderwijs. 

Als adviseur-onderzoeker bij Odion krijg je:

 • Een leuk team waarin we elkaar ondersteunen, uitdagen en als klankbord voor elkaar dienen
 • Een snel groeiend bedrijf met veel ruimte voor nieuwe ideeën, creativiteit en ondernemerschap
 • Leuke, uitdagende en afwisselende opdrachten voor gerenommeerde opdrachtgevers
 • Mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen
 • Goede arbeidsvoorwaarden: salaris op basis van loonschaal 11 of 12 (afhankelijk van ervaring) van de CAO Nederlandse Universiteiten, een pensioenvergoeding, laptop en telefoon
 • Een deel van de winst van Odion. We dragen Odion samen, daarom wordt een percentage van de winst rechtstreeks onder de medewerkers verdeeld. Zo deel je dus ook financieel mee in de groei van Odion. 
 • Veel zelfstandigheid, flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken

Reageren

Vind jij het leuk om samen met ons Odion verder te laten groeien, solliciteer dan meteen. Wie weet start je dan binnenkort al met je eerste adviesopdracht.  Stuur je cv met motivatiebrief naar Suzanne den Tuinder: s.dentuinder@odion-onderzoek.nl

Wil je meer weten over onze cultuur en werkomgeving of wil je graag spreken met iemand uit het team? Neem dan vooral contact op met één van je toekomstige collega’s: Nikki Hoop (n.hoop@odion-onderzoek.nl) of Elian Bogers (e.bogers@odion-onderzoek.nl).