“Education is the kindling of a flame,
not the filling of a vessel."
Socrates

Vacature (junior) onderzoeker (28-40 uur)

Wil jij de kwaliteit van het hoger onderwijs verbeteren? Vind je het een uitdaging om opleidingen tegen het licht te houden en over verbetermogelijkheden te adviseren? Houd je ervan om data op een goede en toegankelijke manier te presenteren? Dan ben jij misschien wel de junior onderzoeker die wij zoeken!

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein team van enthousiaste, betrokken en zeer gedreven professionals. We richten ons op kwaliteitszorg in het hoger onderwijs in de brede zin. We adviseren opleidingen, faculteiten en universiteitsbesturen over kwaliteitszorgvraagstukken. We organiseren opleidingsaccreditaties, interne reviews, adviseren over het borgen en stimuleren van onderwijskwaliteit, brengen kwaliteitscultuur- en structuur in kaart en adviseren hoe dit verder ontwikkeld kan worden. We begeleiden nieuwe opleidingen door het uitvoeren van intern haalbaarheidsonderzoek, (markt)onderzoeken en het ondersteunen van aanvragen (macrodoelmatigheid, toets nieuwe opleiding). Daarnaast ontwikkelen we zelf instrumenten, zoals peer reviews en onderzoeken onder werkveld, alumni, docenten en studenten.

Wat ga je doen?

Als (junior) onderzoeker bij Odion heb je een afwisselende rol. Je ondersteunt de adviseur-onderzoekers die onderzoek uitvoeren en onderzoeks- en accreditatierapporten schrijven. Jij denkt mee over de opzet van de onderzoeken en je voert deze zelfstandig uit. Jouw analyses bieden jouw collega-onderzoekers nieuwe inzichten. 

Je werkt in de breedte van onze opdrachten en voert zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek zelfstandig uit. Voor het kwalitatieve onderzoek denk je mee over de opzet, houd je diepte-interviews, modereer je focusgroepen en rapporteer je over de resultaten aan de opdrachtgever. Voor het kwantitatieve onderzoek stel je heldere vragenlijsten op en presenteer je de uitkomsten in overzichtelijke rapportages. Als secretaris van expert panels begeleid je accreditaties van opleidingen en onderzoeksvisitaties. Je ondersteunt het (internationale) panel van peers en verzorgt de adviesrapportage. Kortom, als (junior) onderzoeker werk je aan:

 • Het opzetten en uitvoeren van onderzoek
 • Het bijdragen aan het uitvoeren van opleidingsaccreditaties
 • Het zoeken naar en gebruiken van (nieuwe) onderzoeksmethoden 
 • Het verzamelen en analyseren van data met gebruik van verschillende tools
 • Het schrijven van onderzoeks- en adviesrapporten

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die doortastend, initiatiefrijk, onderzoekend en flexibel is. Vanzelfsprekend wil je een bijdrage leveren aan goed hoger onderwijs. 

 • Je hebt een afgeronde universitaire (research)masteropleiding en een aantal jaar werkervaring
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd en verdiept je graag in nieuwe onderwerpen
 • Je hebt kennis van statistiek en een sterk analytisch vermogen
 • Je bent nauwkeurig en vind het leuk om een mooie onderzoeksopzet te bedenken
 • Je kunt jezelf goed uitdrukken en je schrijft vloeiend en bondig in Nederlands en Engels
 • Je bent goed met Excel. Het is een pré als je ervaring hebt met R, Python, SQL of Tableau
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het leuk om in een klein enthousiast team te werken 

Wat bieden wij?

Je krijgt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je loopbaan vorm te geven, waaronder de mogelijkheid om trainingen te volgen en door te groeien. We bieden je veel vertrouwen én collegiale support. Je bent vanaf de eerste dag direct onderdeel van het Odion-team, waarbij we samen net die extra meter lopen voor de opdrachtgever. We lunchen samen, hebben thematische bijeenkomsten waarin we kennis uitwisselen, staan altijd voor elkaar klaar, hebben een fijne collegiale sfeer en delen bovenal een passie voor goed hoger onderwijs. 

Als (junior) onderzoeker bij Odion krijg je:

 • Een leuk team waarin we elkaar ondersteunen, uitdagen en als klankbord voor elkaar dienen
 • Een snel groeiend bedrijf met veel ruimte voor nieuwe ideeën, creativiteit en ondernemerschap
 • Leuke, uitdagende en afwisselende opdrachten voor gerenommeerde opdrachtgevers
 • Mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen
 • Goede arbeidsvoorwaarden: salaris op basis van loonschaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten, een pensioenvergoeding, laptop en telefoon
 • Een deel van de winst van Odion. We dragen Odion samen, daarom wordt een percentage van de winst rechtstreeks onder de medewerkers verdeeld. Zo deel je dus ook financieel mee in de groei van Odion. 
 • Veel zelfstandigheid, flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken

Reageren

Vind jij het leuk om samen met ons Odion verder te laten groeien, solliciteer dan meteen. Wie weet start je dan binnenkort al met je eerste adviesopdracht.  Stuur je cv met motivatiebrief naar Suzanne den Tuinder, s.dentuinder@odion-onderzoek.nl

Wil je meer weten over onze cultuur en werkomgeving of wil je graag spreken met iemand uit het team? Neem dan vooral contact op met één van je toekomstige collega’s: Nikki Hoop (n.hoop@odion-onderzoek.nl) of Elian Bogers (e.bogers@odion-onderzoek.nl).